Múzeum Andyho Warhola sa bude rekonštruovať

06.10.2008 Medzilaborce

Medzilaborce/Humenné 6. októbra (TASR) - Zmluvu o združení prostriedkov a vypracovaní projektovej dokumentácie na rekonštrukciu Múzea moderného umenia Andyho Warhola (MMUAW) v Medzilaborciach podpísal dnes počas výjazdového ...
Náklady na rekonštrukciu dosiahnu zhruba milión korún (33.192,92 eura). Polovicu uvedenej sumy uhradí mesto a rovnakú časť prešovský vyšší územný celok, pričom projektovú štúdiu dá vypracovať PSK. Ten sa na základe pripraveného projektu bude uchádzať o financie z eurofondov.
\"Predtým je však potrebné zrealizovať rekonštrukciu strechy na múzeu. Mesto sa ako 50-percentný vlastník objektu musí rozhodnúť, či poskytne 50 percent financií na rekonštrukciu, alebo sa zmení vlastnícky podiel, \" uviedla dnes pre TASR hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková. Danou problematikou sa budú zaoberať medzilaboreckí poslanci.
Chudík počas výjazdu navštívil aj Vihorlatské múzeum v Humennom, ktoré rekonštruuje budovu kaštieľa v objeme (20,7 milióna Sk (687.114 eur). Náklady na spomínané práce poskytla Európska investičná banka. Počas prác sa vyskytli nepredvídané chyby, ktoré si vyžiadajú práce navyše. V kaštieli sa musí vymeniť elektroinštalácia a podlahy, čím dôjde aj k navýšeniu nákladov v hodnote 7,7 milióna Sk (255.592 eur). \"Poslanci PSK musia rozhodnúť, či na spomínaný účel vyčlenia 2,2 milióna Sk (73.026 eur) z rezervného fondu alebo z rozpočtu z bežných výdavkov, \" doplnila Fitzeková. Rekonštrukcia kaštieľa by mala byť ukončená do 20. decembra tohto roka.
 

Vyberte región